Rezgésszigetelő lemezek

Rezgésszigetelő lemezek

A rezgésszigetelő lemezek hatékony megoldások a legkülönbözőbb iparágakban a rezgésproblémák és a szerkezetekben keletkező zajproblémák elleni küzdelemben. A rezgésszigetelő lemezek gyapotrostszálakba ágyazott nitrilgumi és parafaszemcsék pontosan meghatározott keverékéből készülnek. A különböző típusú lemezek a kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságuk által megfelelnek a mai kor ipara által támasztott valamennyi elvárásnak. Nagyon jó rezgéscsillapító tulajdonságuk optimális berugózást és szintszabályozást biztosítanak mind statikus, mind dinamikus terhelés esetén. Az alkalmazott anyagösszetétel biztosítja a csúszásmenteséget a szokásos ipari padlókon. Különösen magas ellenálló képessége van a modern hűtő-kenőanyagokkal szemben, ezért probléma nélkül alkalmazható olajfelfogó teknőbe állított gépeknél.

A Bilz rezgésszigetelő lemezek fejlesztésénél a rezgés- és zajproblémák elkerülése volt a célunk. Mivel a követelmények a különböző géptípusok dinamikus sajátosságai miatt nagyon változatosak, ezért számos rezgésszigetelő lemeztípus áll rendelkezésre a szinte összes rezgésszigetelési probléma megoldása érdekében. Rezgésszigetelő lemezeinknek kiemelkedően jó a maradandó összenyomódási értéke. Ez a tulajdonság különösen fontos modern gépek rezgésszigetelt telepítésénél, mivel a mértani pontosságnak hosszú éveken keresztül állandónak kell maradnia.

Ezek a rezgésszigetelő lemezek rétegelt tömbben is kaphatók, pl. alapzatok rezgésszigeteléséhez.


Rezgésszigetelő lemezek négy lehetséges felhasználási módja géptelepítéshezA Bilz rezgésszigetelő lemezek az alábbi anyagokkal szemben ellenállók:


Kenőanyagok
Gördülőcsapágy- és siklócsapágyzsír, váltózsír

Szintetikus kenőanyagok
Polialkilén-glikol, karbonsav-észter, fagyálló

Üzemanyagok
benzin, dízelolaj, fűtőolaj, repülőgépüzemanyag, különleges üzemanyagok

Nem gyúlékony hidraulikaolajok
olaj a vízben emulzió, víz az olajban emulzó, vizes polimeroldat

Ásványi olajok
Vizzel elegyedő hűtő-kenő folyadékok, automata hajtóműolajok (ATF), hűtőfolyadékok, vízzel elegyedő korróziógátló olajok, hajtóműolajok, sűrített levegő olajok, kernőolajok, hőátadó olajok, szűrőolajok,  hengerlőolaj, gépjármű hajtóműolajok, ásványolaj alapú fékfolyadék.

Tisztítószerek
klórozott-fluorozott szénhidrogének, mosóbenzin, hidegtisztitó

Tisztítószerek (vizes oldatok)
Mosó- és öblítőszerek, nedvesítőszerek, higított savak, higított lúgok, sóoldatok.

Cikkszámok és szabványméretek

Termékcsoportok