Mechanikus szintszabályozó rendszerek

Mechanikus-pneumatikus szintszabályozó MPN-LCV

± 1/10 mm-es visszaállítási pontossággal

Leírás és Technikai adatok

Termékleírás

Mechanikus-pneumatikus szintszabályozó MPN-LCV

Nagyon robusztus, horganyzott proporcionális szelep, amely megakadályozza a terhelésváltozások miatt fellépő elajlást. A szint folyamatos érzékelése egy szelepdugattyú segítségével történik. A dugattyú helyzetét közvetlenül a szelepcsúszkára továbbítják, és a légrugó ennek megfelelően nyomás alá kerül, illetve leereszt. A célszint beállítása a görgős állítógyűrű elforgatásával történik, és ± 1/10 mm pontossággal tartható fenn. Általában három vezérlőszelepet kell használni, amelyeket opcionálisan egy, a sűrített levegő előkészítésére szolgáló, külön rendelhető karbantartóegység előz meg, hogy a rendszer nyomását max. 6 bar-ra korlátozza, a felgyülemlett kondenzátumot kiválassza, és a sűrített levegőt megtisztítsa a szilárd anyagoktól (rozsda és por).

Megjegyzés
 • Galvanikusan horganyzott proporcionális szelep
 • A visszaállítási pontosság ± 1/10 mm
 • A légtérfogatáramlás a fojtószelepen keresztül csökkenthető, ha a vezérlés túlszabályozásra hajlamos.
 • A sűrített levegős rendszerelemek működéséhez a sűrített levegő minőségének meg kell felelnie az ISO 8573-1:2010: 3.4.3 szabványnak.
 • A szállítás egy teljes szettet tartalmaz 3 vezérlőszeleppel, valamint az összes szükséges tömlőcsatlakozóval és csatlakozóval. Természetesen minden alkatrész külön-külön is kapható, ha pótalkatrészre van szükség.
 • Az itt felsorolt standard megoldásainkon kívül egyedi változatokat is kínálunk az anyag, az áramlási sebesség, a pontosság és a visszaállási erő tekintetében.
Standard megoldások
 • MPN-LCV a FAEBI® és FAEBI®-HD gumi légrugókhoz.
  Cikkszám: 61-0103.
  Az LCV standard változata kemény fém alátéttel
 • MPN-LCV BiAir® membránlégrugókhoz.
  Cikkszám: 61-0012
  Az LCV standard változata kemény fém alátéttel
 • MPN-LCV-kurz-Pad-A BiAir® membránlégrugókhoz.
  Cikkszám: 61-0054
  Az LCV rövidített változata dugattyúszigetelő párnával. A dugattyúszigetelő párna a szelepdugattyú és a gép közé illesztett kiegészítő szigetelőtárcsa, amely csökkenti a dugattyún keresztül továbbított zavarokat. Ez azt jelenti, hogy az érzékeny gépek még jobban szigetelhetők, különösen kisebb terhelés esetén.

MPN-LCV tartozékok

Karbantartóegység nyomásszabályozóval és szűrővel

A karbantartóegység a légrugórendszer rendszernyomásának optimális beállítására és előkészítésére szolgál. A beépített sűrítettlevegő-kezelő elválasztja a kondenzátumot, és megtisztítja a sűrített levegőt a szilárd összetevőktől, például a rozsdától és a portól. Ez biztosítja az ISO 8573-1:2010 szabványnak megfelelő sűrített levegő minőségét (3.4.3. levegőosztály).

WFD-M: cikkszám: 61-0045
Szűrővel ellátott változat (5 µm-ig)

 

Becsípődésvédő

A becsípődés elleni védelem a szelep vagy az érzékelődugattyúk területén történő becsípődés kockázatának csökkentésére használható.
A becsípődésvédő a mellékelt speciális keményfém tárcsára rögzíthető, és így meglévő rendszerekbe is beépíthető utólagosan. Karbantartás céljából a becsípődésvédő sérülés nélkül eltávolítható.

Becsípődés elleni védelem, a hozzáillő keményfémtárcsával együtt, szelepenként: cikkszám: 50-0276

 

Gumiharang

 

Az LCV szelep védelmére szennyezett környezetben.
Szelepenként: cikkszám: 66-0001