Mechanikus szintszabályozó rendszerek

Mechanikus-pneumatikus szintszabályozó MPN-PVM

± 1/100 mm-es visszaállítási pontossággal

Leírás és Technikai adatok

Termékleírás

Mechanikus-pneumatikus szintszabályozó MPN-PVM

Nagy pontosságú, krómozott proporcionális szelep, amely megakadályozza a terhelésváltozások miatt fellépő elhajlást. A szint folyamatos érzékelése egy szelepdugattyú segítségével történik. A dugattyú helyzetét közvetlenül a szelepcsúszkára továbbítják, és a légrugó ennek megfelelően nyomás alá kerül, illetve leereszt. A célszint beállítása a görgős állítógyűrű elforgatásával történik, és ± 1/100 mm pontossággal tartható fenn. Általában három vezérlőszelepet kell használni, amelyeket opcionálisan egy, a sűrített levegő előkészítésére szolgáló, külön rendelhető karbantartóegység előz meg, hogy a rendszer nyomását max. 6 bar-ra korlátozza, a felgyülemlett kondenzátumot kiválassza, és a sűrített levegőt megtisztítsa a szilárd anyagoktól (rozsda és por).

Megjegyzés
 • Krómozott proporcionális szelep
 • A visszaállítási pontosság ± 1/100 mm
 • A sűrített levegős rendszerelemek működéséhez a sűrített levegő minőségének meg kell felelnie az ISO 8573-1:2010: 2.4.2, 15°C alatt 2.3.2. szabványnak.
 • A szállítás egy teljes szettet tartalmaz 3 vezérlőszeleppel, valamint az összes szükséges tömlőcsatlakozóval és csatlakozóval. Természetesen minden alkatrész külön-külön is kapható, ha pótalkatrészre van szükség.
 • Kiegészítésként rendelhető hozzá fojtószelep a légtérfogatáramlás szabályozása (csökkentése) érdekében, ha a vezérlés túlszabályozásra hajlamos.
 • Az itt felsorolt standard megoldásainkon kívül egyedi változatokat is kínálunk az anyag, az áramlási sebesség, a pontosság és a visszaállítási erő tekintetében.
A következő változatokban kapható
 • MPN-PVM a BiAir® membránlégrugókhoz.
  Cikkszám: 61-0010
  A PVM standard változata kemény fém alátéttel
 • MPN-PVM-kurz-Pad-A BiAir® membránlégrugókhoz.
  Cikkszám: 61-0058
  A PVM rövidített változata dugattyúszigetelő párnával. A dugattyúszigetelő párna a szelepdugattyú és a gép közé illesztett kiegészítő szigetelőalátét, amely csökkenti a dugattyún keresztül továbbított zavaró hatásokat. Ez azt jelenti, hogy az érzékeny gépek még jobban szigetelhetők, különösen kisebb terhelés esetén.

MPN-PVM tartozékok

Karbantartóegység nyomásszabályozóval és szűrővel

A karbantartóegység a légrugórendszer rendszernyomásának optimális beállítására és előkészítésére szolgál. A beépített sűrítettlevegő-kezelő elválasztja a kondenzátumot, és megtisztítja a sűrített levegőt a szilárd összetevőktől, például a rozsdától és a portól. Ez biztosítja az ISO 8573-1:2010 szabványnak megfelelő sűrített levegő minőségét (2.4.2., illetve 2.3.2. levegőosztály).

WFD-M-PVM: cikkszám: 61-0048
Kiegészítő ultrafinom szűrővel ellátott változat (1 µm-ig)

WFD-M-PVM Olajszűrő: cikkszám: 61-0049
Kiegészítő ultrafinom szűrővel (0,01 µm-ig) ellátott változat szennyezett, olajos levegőhöz

 

Becsípődésvédő

A becsípődés elleni védelem a szelep vagy az érzékelődugattyúk területén történő becsípődés kockázatának csökkentésére használható.
A becsípődésvédő a mellékelt speciális keményfém tárcsára rögzíthető, és így meglévő rendszerekbe is beépíthető utólagosan. Karbantartás céljából a becsípődésvédő sérülés nélkül eltávolítható.

Becsípődés elleni védelem, a hozzáillő keményfémtárcsával együtt, szelepenként: cikkszám: 50-0276

 

Gumiharang

 

A PVM-szelep védelmére szennyezett környezetben.
Szelepenként: cikkszám: 78-0038